söndag 21 augusti 2011

Bingo mys på vår Gata!

Idag har varit en lugn och skön dag,.
Ensam tid till 12,30 sedan for vi till Ljustorp för att hämta hem Hilmis.
Som fick sova hos mormor o morfar medans vi spelade
RG Open på Timrå gk. Vinnaren fick ihop otroliga 51p.
På kvällen var det knytkalas och fotbollsmatch mot alla barn.

Vi hade det verkligen super mysigt, tack alla som var me,
Hilma blev så glad, och verkligen uppspelt, när vi kom.
Underbart med de små livliga barnen.

Medans jag o Hilma vilade middag var, gänget ute och plockade Blåbär samt Kantareller.
Som resulterade i Varma mackor med Kantarellstuvning och en Blåbärspaj.,.
Smarrigt värre.,.

Det var även Bingo mys, Lisa vann 100 pix tror jag.
Yatzy spel och Fast and furious på tv¨n.,.

NU blir det att hänga all tvätt från semestern,
och försöka sova, Natti natt,.,



Recepten som vi använde oss av:


6st Varma mackor
1 liter rensad svamp
3 msk smör

Svampstuvning:
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
0,5 dl grädde
0,5 tsk salt
1 tsk soja
0,5 msk sherry, efter smak
0,5 krm nymalen svartpeppar

Redning:
1 ägg

Gratinering:
1 msk smör eller smörgåsmargarin
1,5 dl riven lagrad ost
0,5 krm paprikapulver
1,5 msk hackad persilja

Ugnstemperatur
250º

Gör så här

Borsta eller skölj svampen och skär den i bitar. Lägg svampen i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka in. Tillsätt fettet och fräs svampen tills det knäpper i den och fettet klarnat, 5-10 minuter.


Svampstuvning
Strö mjölet över svampen, rör om. Späd under omrörning med mjölk och grädde. Koka på svag värme 10-15 minuter. Smaka av med salt, eventuellt soja, sherry och peppar. Rör ner ägget när stuvningen svalnat lite.
Bred eventuellt tunt med smör eller smörgåsmargarin på brödet. Täck med svampstuvningen och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen, 7-8 minuter.
Strö eventuellt över lite paprikapulver eller hackad persilja före serveringen.


Blåbärspaj
125 gram smör (eller margarin)
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1 dl socker
½dl havregryn

3-4 deciliter blåbär

Ungstemp, 200-225 gr











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar