tisdag 9 april 2013

Baka liten kaka!

Igår bakade jag och tjejerna en mumsig kaka.
Med äpplen och Vaniljyoghurt med en touch av citron.

Milla var också med och vispade lite

Citronen pressades, Mjölet siktades,


Är vi var klar så måste man ju få smaka på smeten

Snart så

Solen sken, medan Hilma väntade på sin kaka

Nån hade visst smakat på den, när jag kom hem efter träningen :)

Saftig och riktigt god blev den
 

Ingredienser

 2st       Äpplen
2 dlturkisk eller grekisk yoghurt
3 stägg
2 dlströsocker
2½ dlvetemjöl
2 tskvaniljsocker
1½ tskbakpulver
½ stapelsin eller citron

Gör så här

  • Vispa ägg, socker, rasp och saft efter ½ apelsin eller citron pösigt.
    Använd elvisp, högsta hasighet i minst fem minuter.
  • Sikta mjöl, vaniljsocker och bakpulver ihop.
  • Blanda växelvis ner mjölblandningen och yoghurten i äggsmeten.
  • Var noga med att få en jämn och slät deg. Det går att använda elvisp på lägsta hastighet.
  • skala och skiva äpplerna, lägg dem sedan i formen
  • Häll i en smord och bröad kakform (ca 1½ liter).
  • Grädda kakan i 170 grader ca 50 min.
  • Låt vila i fem minuter innan kakan tages ur formen.
  • Låt svalna före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar