onsdag 10 april 2013

Kladdkaka med saltlakrits!

Mera bak här hemma, känns skönt att fylla på lagret lite ifall man får gäster.
 
Kladdkaka med saltlakrits!
Roligt att testa lite nya varianter på de gamla godingarna. :)
 
 
 
 
Gjorde efter ett vanligt recept men smälte ner chokladen i smöret.
 
 
 

INGREDIENSER 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175°, medelvärme.
  2. 2. Smörj och ev. bröa en rund form med löstagbara kanter (1,5 l) eller två mindre, runda formar.
  3. 3. Smält matfettet. Knäck äggen i en bytta bredvid och häll i socker. Blanda lätt. Häll över matfettet.
  4. 4. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke bredvid. Vänd ner det i smeten och rör om noggrant.
  5. 5. Häll smeten i den smorda formen och platta gärna till smeten jämn.
  6. 6. Stoppa in den i mitten av ugnen i ca 28 min eller drygt 20 min, om man väljer att göra två kladdkakor.
  7. 7. Pudra ev. över lite florsocker när kakan/kakorna har svalnat och servera med grädde.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar