söndag 9 juni 2013

Bröllopsmiddagen!

Bröllopsmiddagen på Drottningholms slott
Roligt att få veta vad de bjöd sina gäster på,
Själv följde vi Bröllopet på Tv´n.
 
 
Nu har Kungahuset äntligen lagt upp information om bröllopsmeny komponerad av Stefano Catenacci. Jag har varit så nyfiken och väntat som bara den på den. Kika själva. Som man önskar att man hade fått vara med på middagen! Vill ni veta mer om vilka tallrikar, glas, dukar osv som används så titta in på Kungahusets hemsida.
MENY
Svenska delikatesser
Kalixlöjrom i strut med citron och pikant crème-fraiche,
skagenemulsion med krispig kavring, senapssill i morotshölje,
matjesillsterrin, primörägg från Gotland med drottkaviarskum
och liten Västerbottenostpaj

Smörbakad laxöring med kokt vit sparris, stekt grön sparris,
råmarinerad violett sparris, tomat- och schalottenlökskompott
med brynt smör, pepparrot, gräslöksolja och laxrom

Helstekt kalvfilé från Holmbergs gård
med Västervikssenapstäcke och astrakancidersås,
morotsvariation och rostad miniblomkål från Nobis gårdar

"Pavlova" med italiensk maräng, smultronsorbet
och jordgubbsglass, vit choklad och färska smultron
VIN
Graham Beck Blanc de Blancs Brut 2008
Svenska snapsar och öl
eller
Trimbach Riesling Vieilles Vignes 2009 Alsace
Pommery Grand Cru Millésimé 2005 Champagne
Auxey-Duresses 1:er Cru 2010 LA Chapelle Dom. Lafouge
Sattlerhof Beerenauslese 2010 Südsteiermark

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar