fredag 11 april 2014

Det ena leder ofta till det andra!

Det börjar redan vid morgonkissandet. Man sitter där och ser att det är slut på toapappret, byter rulle. Upptäcker hur skitigt det är i klinkerfogarna i duschen och passar på att ge dem en omgång när man ändå ska duscha. Vid tandborstningen ser man fläckarna på badrumsspegeln och tar dem under tiden.

   Efter duschen åker alla handdukar i tvättkorgen och på vägen till tvättstugan med den plockar man upp fem leksaker, en sko och lite annat smått och gott och lägger det på sina rätta platser.

   När tvättmaskinen startats ser man den fulla blöjhinken och är det dags för en tur till soptunnan kan man ta påsen i köket i samma veva. Nya påsar sätts i och när man ändå står där vid diskhon är det ju lika bra att tömma och fylla diskmaskinen.

   Eftersom maskinen inte blir full blir det en genomgång av kylen på jakt efter matlådor och burkar som gjort sitt och ska diskas. Då kan man ju passa på att rensa kylen och så är den nya soppåsen snart full igen. Kanske lika bra att rensa skafferiet också och då får dammsugaren åka fram när ett halvtomt hårdbrödpaket trillat ut och smulat ner överallt.

   När dammsugaren ändå är framme kan man ju lika gärna ta ett varv i hela köket. Då upptäcker man dammet som fastnat under "tassarna" på köksstolarna och får vända på dem för att komma åt. Det är då man ser hur kladdigt det är under barnens stolar och en skurtrasa åker fram. Så hittar man den andra skon, den som hör ihop med den som plockades upp på väg till tvättstugan. När de ställts i par på skohyllan kan man ju lika gärna köra ett varv med dammsugaren där också och då är det ju lika bra att ta alla rum lite snabbt. Och så vidare...

   Och allt man skulle göra var att morgonkissa...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar